Şişli Belediyesi
Liderler Kampı 7. Etabı Kumburgaz'da Başlıyor!
07.07.2011

Şişli Belediyesi'nin ilköğretim okullarına yönelik olarak başlattığı “Liderler Kampı” Artemis Marin Princess Hotel Kumburgaz'da toplanıyor.

Şişli Belediyesi her yıl geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla düzenlediği “Liderlik Kampı'nın 7. Etabını bu yıl Kumburgaz Artemis Marin Princess Hotel’de topluyor.

Beş bin öğrenci katılacak

Kumburgaz’da beş yıldızlı otelde düzenlenen kampa 13 gün boyunca yaklaşık 5 bin ilköğretim okulu öğrencisi katılacak. Üçer gün sürecek kamplarda öğrencilere Liderlik Eğitimi'nin yanısıra grup çalışmalarıyla çeşitli bilgiler verilecek. Liderlik Kampı Yöneticisi ve Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdülkadir Sezgin,geleceğin liderlerini yetiştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu yıl, ikinci kez Kampı İstanbul’a çok yakın bir noktada Kumburgaz’da gerçekleştiriyoruz. Beşbine yakın ilköğretim öğrencisi “Liderlik Kampı”mızda bizlerle birlikte olacaktır. Bugüne kadar Şişli Belediyesi’nin düzenlediği liderlik kamplarında binlerce öğrencimiz eğitim aldı. Hedefimiz bu sayıyı 100 bine ulaştırmak ve geleceğin liderlerinin Şişli’den çıkmasını sağlamak”.

Kamplar neşe içinde geçiyor

Şişli’de çeşitli okullardan seçilen başarılı öğrencilerden 430’u geçtiğimiz gün Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’e geldi. Otobüslerlerle otele getirilen ögrenciler kendilerine ayrılan bölüme yerleşti. İki gün boyunca tiyatro-müzik lider belirleme çalışmaları yapan öğrenciler daha sonra gruplara ayrıldı.Grup çalışmalarının yanısıra ilköğretim öğrencilerine ilkyardım,sofra adabı,özgüven dersleri verildi.Ögrenciler dersin dışında toplu olarak sahilde yürüyüşler yaparak, akşamise sinema, müzik ve eglencelerle günlerini tamamladılar. Ögrenciler Liderlik Kampı'nın  son gününde de sunum provalar ile grup çalışmalarında “Şefkat,özgüven,liderlik eğitimi” aldılar.

LİDERLİK KAMPINDA İLKÖGRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE ÖĞRETİLENLERDEN BAZILARI ŞUNLAR:

1-Yemeğimizi sofrada yavaş yavaş yiyelim. Fast food tarzı yiyeceklerden uzak duralım. Arkadaşlar,sofra adabı dersinde öğrendiklerimizi çevremize mutlaka aktaralım Evimizde yemeğimizi yedikten sonra tabaklarımızı kendimiz toplayalaım.

2-Liderlik tokalaşmasını unutmayalım. Lider gibi toklaşalım.Tokalaşırken karşımızdaki kişiye gülümseyelim. Ve toka yaparken elini iyice kavrayalım.Yurtdışında Hasnlar ve Mayklar varsa burada da Şişli'nin Sarıgül liderleri var.

3-Demirin erime derecesi 100 santigrat derecedir. İnsanın erime derecesi ise güleryüz ve tatlı dildir.Güler yüz mutluluk
ifadesidir.Güler yüzlüolalım ve herkese gülümseyelim.

4-İyi düşün, doğru söyle,yanılma, aldanma, ne varsa doğrudadır.Doğruluğu şaşar sanma.Unutmayalım ki doğru bazen eğilebilir ama asla yıkılmaz.Hep pozitif olalım,iyi düşünen güzel söyler, dedikodu yapmayalım.Karanlıktan şikayet etmeyelim. Bir ışıkta biz yakalım. Atalarımız ne demiş? Laf taşıma,taş taşı..

5-Bir işi yaparken severek yapınız.O zaman yorulmadığınızı göreceksiniz.Çevrenizde ıslık çalan insanlar görürseniz işte onlar muhteşemdirler. İşine muhtaç yada aşık olan mutlka başarılı olur.

6-Göze girmek var göze batmak var..Önemli olan gözde kalmaktır.

7-Hepimiz kardeş,adil ve eşit olmalıyız.Hükümdar adil olursa kanuna gerek yoktur. Hükümdar adil olmazsa kanunun hükmü yoktur.

8- Dört kişiden biri olun,dürüst olun,okuyan olun,okutan olun,yol gösteren olun.5.kişi yani düşman olmayın.

9-Sebat etmek başka ısrar etmek başka.Kendine güvenmek başka,kendini beğenmek başka, Önemli olan büyük düşünmek ve gerçekçi olmaktır.

10-Kitap okuyalım. Her zaman kitap en büyük dost ve sırdaştır.Sizlerin bilgili ve kültürlü olmanızı sağlar.Sizden karşılık beklemez...

Bu Haberi Paylaş